Vad är det att vara frilans?

I dag höll jag ett anförande på Finlands Journalistförbunds utbildning Vad är det att vara frilans? 

Frilanslivet är olika för alla frilansar och min presentation baserade sig på mina erfarenheter, på hur jag valt att jobba och hur jag ser på att vara företagare. En sammanfattning av presentationen hittar du på Prezi.com.

Efter mig pratade bland andra fotografen Hanna-Kaisa Hämäläinen. Det var fascinerande att märka hur lika våra slutsatser var trots att vi har rätt olika erfarenhet av att jobba som frilans. Hon lyfte upp hur viktigt det är att inse att frilansjobbet är ett serviceyrke där ditt mål är att betjäna dina kunder. Hon poängterade också att attityden till arbetet är viktigt. Att vara aktiv är också det. Och det är viktigt att komma ihåg att det kommer perioder då allt inte går så bra. 

Samtliga anföranden från utbildningen finns på Periscope under tisdagen 22 november 2016.